ʻO ke koʻikoʻi o ka collagen

nūhou

ʻO Collagen ka protein nui i loko o ke kino o ke kanaka, no ka 30% o ka protein i loko o ke kino o ke kanaka, ʻoi aku ma mua o 70% o ka collagen i ka ʻili, a ma luna o 80% ka collagen i nā dermis.No laila, he 'ano o ka structural protein i extracellular matrix i loko o nā mea ola, a pāʻani i ka hana koʻikoʻi i ka hoʻohua hou ʻana o ke kelepona, a pili pū hoʻi me ka ʻokoʻa cell a me ka ʻelemakule.

2

ʻO Kauka Brandt, ka makua kāne o ka collagen ma ka honua: ʻO nā kumu āpau o ka ʻelemakule mai ka nalowale o ka collagen.

Ma hope o ka makahiki 20, ua emi ka mānoanoa o ka ʻili e 7% i kēlā me kēia ʻumi makahiki, a nalowale nā ​​wahine i 30% o kā lākou collagen i loko o ʻelima mau makahiki ma hope o ka menopause, a laila nalowale 1.13% i kēlā me kēia makahiki.

Me ka piʻi ʻana o ka makahiki, ʻo ka emi ʻana o ka collagen a me ka emi ʻana o ka hana fibroblast nā kī i ka ʻelemakule ʻili.ʻO ke kumu koʻikoʻi ʻo ka ʻelemakule māmā, e pili ana i ka ʻike pinepine ʻana o ka lā a me nā kukui ultraviolet i ka wā lōʻihi.

No laila, e noi hou aku i ka pale lā a lawe i ka umbrella ka mea nui e mālama ai i ko mākou ʻili a hoʻopaneʻe i ka wā ʻelemakule.I ka wā e nalowale ai ka collagen, ʻo ia hoʻi, e hāʻule ana ka ʻupena e kākoʻo ana i ka ʻili, a hoʻomaka ka emi ʻana o ka hyaluronic acid a me ka protein elastin.No laila, hiki iā mākou ke ʻike i ke koʻikoʻi o ka collagen i ka ʻili.

3

I ko mākou ʻōlelo ʻana e pili ana i ka pono e hoʻohui i ka collagen, ʻo ka ʻai ʻana i nā trotters a me ke kāpili iʻa e puka mai i loko o ko mākou noʻonoʻo.No laila he mea pono ke ʻai iā lākou? He pono ka pane, akā ʻaʻole maopopo.

No ke aha mai?ʻOiai aia nā trotters i ka collagen, ʻo ka hapa nui o lākou he macro-molecular, a paʻakikī ke komo ʻia e ke kino o ke kanaka.

No ka mea ʻaʻole hiki ke komo maʻalahi ka collagen ma o ka meaʻai, hoʻomaka ka poʻe e unuhi i nā peptides collagen mai ka protein holoholona ma o ka ʻenehana lapaʻau degradation protease.ʻOi aku ka liʻiliʻi o ke kaumaha o ka peptide collagen ma mua o ka collagen, a ʻoi aku ka maʻalahi o ka lawe ʻana.

waihona kiʻi (1)


Ka manawa hoʻouna: Nov-05-2021

E hoʻouna i kāu leka iā mākou:

E kākau i kāu leka ma aneʻi a hoʻouna mai iā mākou